-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-

-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-
-ΠΑΣ ΜΗ Ε Λ Λ Η Ν ΒΑΡΒΑΡΟΣ-

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

"Αναφορικά με την ακύρωση του Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης..."


"Aς μην τα φορτώνουμε όλα στη Βουλγαρία... επί Νέας Δημοκρατίας το εν λόγω έργο είχε αναχθεί σε σημαία της κυβέρνησης Καραμανλή καθώς η ίδια τότε υποστήριζε πως απώτερος σκοπός...


ης ενεργειακής της πολιτικής καθώς επίσης και σκοπός του συγκεκριμένου έργου ήταν η αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν ρωσικών συμφερόντων και όχι αμερικανικών. Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στο χάρτη και ας κοιτάξουμε λίγο τις τροχιές που θα έχουν οι αγωγοί που έχουν χαραχτεί στην περιοχή μας. Από "ενεργειακό κόμβο" η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει ενεργειακό γκέτο καθώς ο μόνος αγωγός που προβλέπεται να διασχίσει τη χώρα είναι ο επίσης ρωσικών συμφερόντων Southstream και μάλιστα μόνο όσον αφορά το παρακλάδι του το οποίο θα έρχεται από την Βουλγαρία στην Ελλάδα για να τροφοδοτήσει την Ιταλία έσω υποθαλάσσια σύνδεσης. Και όλο αυτό ΕΑΝ τελικά ολοκληρωθεί αυτό το παρακλάδι του αγωγού καθώς η Ιταλία θα συνδεθεί ούτως ή άλλως από τον Βορρά μέσω επίγειας σύνδεσης.

Η Τουρκία στον αντίποδα επωφελείται από την κατασκευή των αμερικανικών συμφερόντων Nabucco και Mπακού-Τσεϊχάν.

Να μη τα πολυλογούμε... πάλι τα κατάφεραν οι πολιτικοί μας. Είτε λόγω ανικανότητας (πόση πίεση να χρειαζόταν πια η Βουλγαρία για να μη κολλήσει το project;) είτε λόγω εσκεμμένης κωλυσιεργίας (αλήθεια, ποια συμφέροντα υπερασπίζεται η τωρινή πολιτική ελίτ;) η Ελλάδα πετιέται στο καναβάτσο και μάλιστα μόνη της.

Εύγε! Εν μέσω κρίσης εννοείται πως οι εξτρα θέσεις εργασίας σε ένα μεγάλο για τα ελληνικά δεδομένα επενδυτικό έργο και μάλιστα στη Θράκη ήταν απλά πλεονασμός..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: