-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-

-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-
-ΠΑΣ ΜΗ Ε Λ Λ Η Ν ΒΑΡΒΑΡΟΣ-

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση της Torcaso Ιnv;

Τι φοβάται το ΠΑΣΟΚ στην περίπτωση της Torcaso Ιnv;
Φως στο τούνελ με την περίπτωση της offshore Torcaso investment ψάχνουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που μετέχουν στην Εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι, αλλά το ΠαΣοΚ εσπευσμένα κλείνει αυτή την προοπτική.
Γιατί; Υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός , αλλά το γνωρίζει το ΠαΣοΚ;
Συγκεκριμένα στην εξεταστική κατέθεσε ο επιχειρηματίας Γ. Σαχπατζίδης που φέρεται ως ο ιδιοκτήτης της offshore.
Όπως ανέφερε, δεν έχει καμία σχέση με το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο οποίο διαμένει ο Άκης Τσοχατζόπουλος, καθώς ο ίδιος αγόρασε την Torcaso το 2006 και η αγορά του συγκεκριμένου ακινήτου από την εξωχώρια εταιρεία είχε γίνει το 2001. Για τις σχέσεις του με τον πρώην υπουργό, είπε ότι γνωριζόταν, δεδομένου ότι ……και οι δύο είναι βορειοελλαδίτες (?).
Πρόσθεσε, επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με τις ανταλλαγές του Δημοσίου με τη Μονή Βατοπεδίου, διότι ο ίδιος γνώρισε τους υπευθύνους της Μονής …..μόνο κατά την πώληση των ακινήτων(sic!).
Υπενθυμίζω το άρθρο μου την Κυριακή 5 Οκτωμβρίου του 2008: «Κορυφαίος υπουργός του ΠαΣοΚ , που υπηρέτησε επί σειρά δεκαετιών σε καίριες κυβερνητικές και κομματικές θέσεις, σύμφωνα με δημοσιεύματα, φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από την off shore εταιρεία Torcaso Investment Limited , η οποία πριν από ένα χρόνο πούλησε στη Μονή Βατοπαιδίου πενταώροφη πολυκατοικία με δύο υπόγεια στο κέντρο της Αθήνας με το ιδιαίτερα υψηλό τίμημα των 3,7 εκ. ευρώ.
Η πολυκατοικία βρίσκεται στην καρδιά των Πατησίων, στην οδό Κεφαλληνίας και Κόμνα Τράκα, δίπλα δηλαδή στην οδό Πατησίων.
Σύμφωνα με το συμβόλαιο 4730/422 που μεταγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο Αθηνών και το οποίο συντάχθηκε στις 30.4.2007 στη Θεσσαλονίκη, πωλητής του ακινήτου εμφανίζεται η κυπριακή εταιρία Torcaso Investments Limited, με έδρα τη Λευκωσία και φορολογικά στοιχεία στην Αθήνα.
Η Μονή φέρεται ότι αγόρασε την πολυκατοικία με δάνειο, ενώ η οικοδομική άδεια για την ανέγερσή της εκδόθηκε το 2002 επί των ημερών της υπουργίας του πολιτικού παράγοντα.
Το γραφείο του βρίσκεται πολύ κοντά στο κτήριο που μεταβιβάστηκε και, σύμφωνα με περιοίκους, συχνά – πυκνά στο παρελθόν επέβλεπε τις εργασίες που πραγματοποιούνταν στην πολυκατοικία, ως μηχανικός που είναι.
Κατά πληροφορίες δε το οικόπεδο στην περιοχή αγοράστηκε την περίοδο 1999-2000 όταν η offshore εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της (με 1.000 ευρώ Μετοχικό κεφάλαιο).
Η Μονή είχε εκδηλώσει εξ αρχής ενδιαφέρον για το επίμαχο οίκημα και για παράπλευρο νεοκλασικό, που αυτή την εποχή ανακαινίζεται, και φημολογείται ότι ανήκει επίσης στον ίδιο πολιτικό, ο οποίος διατηρεί το γραφείο του σε παραπλήσιο δρόμο.
Η εταιρεία Torcaso δημιουργήθηκε το 1999 από ομάδα νομικών και εκπροσωπείται στην Ελλάδα από γνωστό δικηγορικό γραφείο.
Πρώτος της μέτοχος ήταν η εταιρία ATS Trustees και το ….2004 (προσοχή στην ημερομηνία παρακαλώ!) οι μετοχές μεταβιβάστηκαν στο γνωστό Ελληνικό δικηγορικό γραφείο.
Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα της εισαγγελικής έρευνας για τον τρόπο κτήσης των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της Μονής Βατοπαιδίου προκύπτει ότι το μοναστήρι είχε και στο απώτερο παρελθόν παρτίδες με offshore εταιρείες, κατόπιν υποδείξεως του πρώην υπουργού.
Υπάρχουν επίσης ενδείξεις για «σκοτεινές διαδρομές» μεταξύ Βατοπαιδίου και χρημάτων που διακινήθηκαν προς πολιτικά πρόσωπα από τη SIEMENS.
Φέρεται ότι συμπίπτουν χρονικά ορισμένες τραπεζικές συναλλαγές που έγιναν σε λογαριασμούς τραπεζικών καταστημάτων ανά την Ελλάδα με αντίστοιχες σε λογαριασμούς της Ζυρίχης, το 1998-1999, οι οποίοι ελέγχονται για τη διακίνηση μιζών από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS» .
Η χθεσινή λοιπόν  κατάθεση του Γ. Σαχπατζίδη δεν έπεισε τα μέλη της επιτροπής ότι είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Torcaso. Η  Νέα Δημοκρατία  άφησε υπονοούμενα ότι πίσω από την εταιρεία βρίσκεται ο ίδιος ο Άκης Τσοχατζόπουλος.
Ο Ν. Δένδιας εκτίμησε ότι «ίσως ανήκει σε πρώην υπουργό». Στην εκτίμηση ότι η Torcaso ενδέχεται να μην ανήκει στον Γ. Σαχπατζίδη προχώρησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Δ. Τσιρώνης, σημειώνοντας ότι ο επιχειρηματίας δεν κατάφερε να το αποδείξει.
Η Ν.Δ. λοιπόν,  ζήτησε την παράταση των εργασιών της επιτροπής, ώστε να καταθέσουν οι δικηγόροι, αίτημα που απορρίφθηκε όμως από το ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Ντ. Ρόβλια,….. η εταιρεία δεν βρίσκεται στον πυρήνα του σκανδάλου(sic!).
Τι ακριβώς φοβάται το ΠΑΣΟΚ και προσπαθεί άρον-άρον να κλείσει την υπόθεση της Torcaso investment και μαζί της και τις έρευνες της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι;
Υπό αυτές τις συνθήκες το πόρισμα για την υπόθεση Βατοπεδίου που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ  την Δευτέρα είναι αίολο ,αναξιόπιστο , ευπρόσβλητο και αποδεικτικό αδιαφανούς διαδικασίας. Όλα στο φως και ορισμένα …στο βαθύ σκοτάδι; Συνταγή πλήρους αποτυχίας και βιασμού της κάθαρσης!
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια: