-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-

-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-
-ΠΑΣ ΜΗ Ε Λ Λ Η Ν ΒΑΡΒΑΡΟΣ-

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Συντομεύει κατά 20'

 
Συντομεύει κατά 20' από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου ο χρόνος που απαιτείται για το δρομολόγιο του Προαστιακού προς Κόρινθο, καθώς ξεκινάει η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Άνω Λιόσια-Κιάτο, ενώ δεν θα γίνεται μετεπιβίβαση στα Άνω Λιόσια. Τα σημερινά τρένα θα αντικατασταθούν από.......
Desiro ηλεκτροκίνητα που έχουν και μεγαλύτερη χωρητικότητα. Συγκεκριμένα από τις 30 Οκτωβρίου η διαδρομή από τα Άνω Λιόσια ως το Κιάτο, μήκους 90 χλμ., αντί για μια 1 και 10 λεπτά, θα πραγματοποιείται σε 50 λεπτά. Η συχνότητα των δρομολογίων, αντί ανά μία ώρα, θα είναι ανά 15 λεπτά. Η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Άνω Λιόσια-Κιάτο, θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα 7,5 εκατομμυρίων επιβατών, που ετησίως επιλέγουν τον Προαστιακό για τις μετακινήσεις τους.
Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούν τα οκτώ ηλεκτροκίνητα desiro που τώρα δρομολογούνται στο τμήμα Άνω Λιόσια-Αεροδρόμιο, το μόνο μέχρι τώρα ηλεκτροκινούμενο τμήμα του Προαστιακού στο λεκανοπέδιο.

Όταν ηλεκτροκινηθεί το τμήμα Άνω Λιοσίων-Κιάτο ο επιβάτης που φτάνει στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα φτάνει στο Κιάτο σε 1:15' χωρίς μετεπιβίβαση, ενώ τώρα για την ίδια διαδρομή απαιτούνται τουλάχιστον δυο ώρες, όταν ο επιβάτης βρει αμέσως ανταπόκριση στα Λιόσια).
Η ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Άνω Λιόσια-Κιάτο καθυστέρησε δυο χρόνια. Κυριότερα εμπόδια υπήρξαν οι δολιοφθορές και οι κλοπές καλωδίων χαλκού κατά μήκος των γραμμών αλλά και τεχνικά προβλήματα που ανέκυπταν κατά διαστήματα, όπως αυτό με τα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ, που έπρεπε να βρίσκονται σε συγκεκριμένες αποστάσεις ασφαλείας από την ηλεκτροκίνηση.
Πηγή: ΝΕΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια: