-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-

-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-
-ΠΑΣ ΜΗ Ε Λ Λ Η Ν ΒΑΡΒΑΡΟΣ-

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΦΥΡΙΞΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΜΟΡΙΑ...!!!

ELLIN LEON  ellin.leon@gmail.com
6:23 μ.μ. (Πριν από 0 λεπτά)

προς hmer
Ενσωματωμένη εικόνα 1


Στο Βήμα διαβάζουμε
Σφύριξε εκ νέου το τραίνο το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου στην μετρική σιδηροδρομική γραμμή της Πελοποννήσου για πρώτη φορά ύστερα από τον Ιανουάριο του 2011, όταν και διεκόπησαν τα δρομολόγια στο παλιό δίκτυο του Μοριά.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, πραγματοποιήθηκε «θεματική εκδρομή με τραίνο στο δίκτυο της Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου», κατά τη διάρκεια της οποίας, «η αμαξοστοιχία αναχώρησε με 56 επιβάτες από τον Πύργο διασχίζοντας το Καλόνερο, το Ζευγολατιό, την Τρίπολη, το Άργος και με τελικό προορισμό την Κόρινθο».

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα να απαθανατίσουν τη σπάνια φυσική ομορφιά και τα τεχνικά ιστορικά έργα του σιδηροδρόμου που δίνουν στο ταξίδι αυτό ένα ιδιαίτερο θεματικό πλαίσιο.
Όπως αναφέρεται, «πραγματοποιήθηκαν δύο προγραμματισμένες στάσεις στους Χράνους και στο Παρθένι Αρκαδίας όπου οργανωθήκαν εκδηλώσεις σε συνεργασία με τοπικούς πολιτιστικούς φορείς».


Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σημειώνει ότι «η διαδρομή παρουσιάζει μεγάλο φυσικό κάλλος και σε συνδυασμό με τα σπάνια τεχνικά σιδηροδρομικά έργα υποδομής (γέφυρες, σήραγγες κλπ), η ταξιδιωτική αυτή εμπειρία έχει εξαιρετικό χαρακτήρα», ενώ επισημαίνει ότι «το δρομολόγιο παρουσίασε μεγάλη επιτυχία που συνδύαζε εκδρομικό σιδηροδρομικό ταξίδι και ομορφιά τοπίου».

Σύμφωνα με την εταιρία, η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται σε ένα γενικότερο πλαίσιο προσπαθειών και συντονισμού υπηρεσιών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ για τη στήριξη και δημιουργία Τουριστικών Σιδηροδρομικών Διαδρομών, οι οποίες θα λαμβάνουν χαρακτήρα εκδρομικό αλλά και πολιτιστικό.

«Το δρομολόγιο παρουσίασε πληρότητα και οι επιβάτες δήλωσαν έμπρακτα την αγάπη τους για το Σιδηρόδρομο, ο οποίος είναι φορέας πολιτισμού, οικολογίας, ασφάλειας και κοινωνικής προσφοράς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

ΠΙΤΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: