-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-

-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-
-ΠΑΣ ΜΗ Ε Λ Λ Η Ν ΒΑΡΒΑΡΟΣ-

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013



Tον τελευταίο καιρό ακούμε συνεχώς την λέξη Superfood, ίσως αναρωτιέστε ποια είναι αυτή η σούπερ τροφή, που λέγεται οτι προσφέρει, αυτό, το κάτι «παραπάνω» που δυναμώνει, θωρακίζει, προστατεύει και εμπλουτίζει με ενέργεια στον οργανισμό!
Και σαφώς δεν πρόκειται για κάποια «μυστική τροφή», ελιξίριο ή για κάποιο σπάνιο τρόφιμο, που θα μοχθήσετε για να το βρείτε αλλά για μια σειρά τροφών που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή διατροφή σας!
Βέβαια στον κατάλογο των Superfoods συμπεριλαμβάνονται εκτός από τις συνηθισμένες τροφές και κάποια ιδιαίτερα τρόφιμα, φυτά ή καρποί που και αυτά όμως μπορείτε να τα προμηθευτείτε πλέον εύκολα από τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων
ή τα ντελικατέσεν!
Αυτός ο άγνωστος θησαυρός των Superfoods είναι όλες αυτές οι τροφές που καταφέρνουν σε μικρή ποσότητα να συγκεντώσουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε
βιταμίνες, φυτικές ίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά αλλά και όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που σε ημερήσια βάση, θα σας χαρίσουν μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή!
Ο κατάλογος των Superfoods
-Τροφές καθημερινές και συνηθισμένες στην διατροφή σας
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized
Σπανάκι

Το σπανάκι, ένα χορταρικό που καταναλώνεται συχνά, super δυναμωτικό, πλούσιο σε ασβέστιο, σίδηρο, φολλικό οξύ και φυσικά πρωτεΐνη!
Σε κάθε του μορφή ωμό, μαγειρεμένο, χυμός, είναι υπερβιταμινούχο και προσφέρει στους μύες έξτρα ενδυνάμωση!
Καταναλώστε λοιπόν, όσο πιο συχνά μπορείτε ή όταν νιώθετε ατονία ένα ποτήρι χυμός από σπανάκι θα σας κάνει να δυναμώσετε άμεσα σαν τον Ποπάυ!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized
Σκόρδο

Αν στο άκουσμα του, το βάζετε στα πόδια.. λόγω της έντονης, καυστική και «δυσάρεστης» οσμής που χαρίζει απλόχερα στην αναπνοή,
ήρθε η ώρα να συμφιλιωθείτε με το πιο εξαιρετικό βολβό που μας προσφέρει η γη!
Πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο, ασβέστιο, σίδηρο με σούπερ αποτοξινωτική δράση και αντιμικροβιακή δράση, αντικαρκινικές και αντιπηκτικές ιδιότητες,
που μειώνει τα λιπίδια στο αίμα χάρη στην αλισίνη που περιέχει σε υψηλά επίπεδα!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Κανέλα
Η βασίλισσα των μπαχαρικών! Η μοναδική της γεύση και το υπέροχο άρωμά της, ένα μπαχαρικό που χρησιμοποιείται καθημερινά στην κουζίνα σε φαγητά, γλυκά, αφεψήματα!
Το «ζεστό» άρωμα της κανέλας εκτός από τις θετικές του επιδράσεις στον συναισθηματικό σας κόσμο, επεμβαίνει θετικά και δραστικά στην ρύθμιση του διαβήτη
και κακή της χοληστερόλης!
Ένα αφέψημα κανέλας βοηθά στην χώνεψη, έχει τονωτικές, καταπραϋντικές αλλά και αφροδισιακές ιδιότητες!

SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Λιπαρά ψάρια

Τα ψάρια πάντα θεωρούνται ως μια από τις απαραίτητες κατηγορίες τροφών, που πρέπει να καταναλώνονται όσο το δυνατόν συχνότερα!
Τα λιπαρά ψάρια όμως, όπως σολομός, η πέστροφα, το σκουμπρί, κολιός, η ρέγκα, οι σαρδέλες, ο γαύρος θα πρέπει να αποτελούν την νούμερο 1 επιλογή!
Αν λοιπόν αναζητάτε την πιο πλούσια πηγή σε Ω-3 λιπαρά, επιλέξτε λιπαρά ψάρια, περιέχουν την μεγαλύτερη ποσότητα σε ακόρεστα λίπη και βιταμίνες Α και D, που προστατεύουν την καρδιά και το νευρικό σύστημα!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized
Μαϊντανός

Κάντε τον μαϊντανό, μαϊντανό στην διατροφή σας καθημερινά, καθώς πρόκειται για ένα υπερβιταμινούχο μυρωδικό!
Η αλκαλική και αποτοξινωτική του σύνθεση, τονώνει τον οργανισμό, αλλά το πιο ξεχωριστό είναι οτι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης, σιδήρου και χλωροφύλλης!
Ετοιμάστε έναν χυμό μαϊντανού, ένα δυναμωτικό χυμό μόλις με 0.50 λεπτά!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Κακάο
Ένα ρόφημα από κακάο είναι το ιδανικό ρόφημα για να ξεκινήσετε το πρωινό σας και εκτός από τα πλούσια συστατικά που περιέχει, θα σας φτιάξει και την διάθεση
αφού αποτελεί το καλύτερο ενεργειακό φυσικο ποτό!!
Το αγαπημένο κακάο θα εμπλουτίσει τον οργανισμός σας με σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και ω-3 λιπαρά.
Επίσης αυξάνει την εγκεφαλική λειτουργία, λειτουργεί σαν
αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα σε φλαβονοειδή και προκυανιδίνες.
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized
Μαστίχα

Το μικρό αυτό θαυματουργό κρυσταλλάκι, εσωκλείει σχεδόν 80 απαραίτητα, πολύτιμα συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και
δίκαια συμπεριλαμβάνετε στα Supefoods!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized

Καρύδια

Πηγή βιταμινών, ασβεστίου, σιδήρου, φωσφόρου, μαγγάνιου και σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα!
όμως αυτό που κάνει ξεχωριστή τροφή τα καρύδια είναι η αργινίνη, που περιέχεται στα καρύδια, ένα συστατικό που βοηθά στην παραγωγή νιτρικού οξέος, με αποτέλεσμα να προστατεύει τις αρτηρίες!
Μετά από ένα πλούσιο σε ζωικά λίπη γεύμα, καταναλώστε μια χούφτα καρύδια και απαλλαχτείτε βοηθήστε τις αρτηρίες σας να διατηρήσουν την ευκαμψία τους!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Αμύγδαλα
Απολαύστε καθημερινά μια χούφτα αμύγδαλα και επωφεληθείτε από τις ευεργετικές τους ιδιότητες και τα πολύτιμα συστατικά τους!
Σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο, ριβοφλαβίνη αλλά και φυτικές ίνες που τα αμύγδαλα εμπεριέχουν την μεγαλύτερη ποσότητα από κάθε άλλο ξηρό καρπό!
Η καθημερινή κατανάλωση αμυγδάλων χωρίς αλάτι, βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Μήλα
Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, όπως λέει και η παροιμία τα μήλα είναι από τα καλύτερα φρούτα, πλούσιο σε βιταμίνη C και πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών!
Καταναλώστε ημερίσια ένα μήλο και προστατεύστε την καρδιά σας αλλα και επωφεληθείτε από τις αντιγηραντικές, αγχολυτικές, ηρεμιστικές ιδιότητές του!
Τέλος καταναλώνετε τα μήλα με την φλούδα και βηθήστε τον οργανισμό να προστατευτεί από την νόσο Αλτσχάιμερ!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized

Μπρόκολο

Το θαυμάσιο πράσινο λαχανικό, που πράσινο έντονο χρώμα του μπρόκολου μαρτυρά άλλωστε τον πληθώρα θρεπτικών συστατικών!
Πλούσιο σε βήτα-καροτίνη, βιταμίνη C, ασβέστιο, φυλλικό οξύ, κάλιο βοηθά αποτελεσματικά στην μείωση εμφάνισης καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη.
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized

Προζύμι

Την επόμενη φορά που θα σταθείτε μπροστά από τον πάγκο του φούρναρη, ζητήστε ψωμί με προζύμι!
Οι προβιοτικοί μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στο προζύμι, αποδίδουν ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.
Το προζύμι βοηθά στην εξομάλυνση των συμπτωμάτων στους οργανισμούς που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και βοηθά στην απορρόφηση
του σιδήρου και του ασβεστίου και ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
-Τροφές που θα πρέπει να εντάξετε στην διατροφή σας
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Κριθάρι
Το καλύτερο από τα σιτηρά που κατείχε ξεχωριστή θέση στα παλαιότερα χρόνια, χάρη στην πλούσια συνεισφορά των πολύτιμων συστατικών στον οργανισμό!
Περιέχει υψηλές ποσότητες τοκοτριενολών, την πιο εμπλουτισμένη μορφή της βιταμίνης Ε και C.
Πλούσιο σε φυτικές ίνες και φυτοοιστρογόνα, τις λιγνάνες που βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού αλλά και στα δυσάρεστα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, της ελκώδους κολίτιδας, όπως και μειώνει το κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.
Περιέχει υψηλές ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, νιασίνης, μαγνησίου, φωσφόρου και ψευδαργύρου και μειώνει δραστικά τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.
Το κριθάρι περιέχεται σε ψωμιά, παξιμάδια αλλά θα το βρείτε σαν χυμό αλλά και σε σπόρους για το πρωινό σας.
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized

Κινόα

Αν έχετε δυσανεξία στην γλουτένη, είναι ένας από τους σημαντικούς λόγους για να εντάξετε το κινόα στην διατροφή σας!
Η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεϊνη, σίδηρο, φώσφορο, μαγνήσιο, φυτικών ινών και ω3 λιπαρά!
Μια υπερτροφή που βοηθά στην πρόληψη του Διαβήτη τύπου 2 και θεωρείτε ισάξια σε συστατικά μ΄αυτά που περιέχει το μητρικό γάλα!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Aβοκάντο
Το βουτυρώδες, λιπαρό λαχανικό, είναι πλούσιο σε ελαϊκό οξύ που βοηθά αποτελεσματικά στην μείωση της χοληστερόλης και προστατεύει την καρδιά είναι απαραίτητο να το εντάξετε στην διατροφή σας, καθώς πρόκειται για μια πραγματικά σούπερ τροφή!
Επίσης περιέχει σημαντικές ποσότητες ινών, βιταμίνη Α και λουτείνη, η οποία βοηθά στην καλή υγεία των ματιών αλλά και του δέρματος, οι βιταμίνες C και Ε, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος, οι φυτοστερόλες, τα καροτενοειδή και το ω3 λιπαρών οξέων προφυλάσσει από τις φλεγμονές και βοηθά στην ρευματοειδή αρθρίτιδα.
Το αβοκάντο, ένα λαχανικό που οι χορτοφάγοι «πίνουν νερό στο όνομά του»!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Μύρτιλα ή Μπλέ Βατόμουρα
Οι μικροί θαυματουργοί εδώδιμοι καρποί, με την ελαφριά υπόξινη γεύση είναι εξαιρετικά θρεπτικοί και περιέχουν πολύτιμα στοιχεία που συμβάλλουν ακόμη και στην μακροζωία γι΄αυτό και το ονομάζουν και «το βατόμουρο της ζωής».
Τα μύρτιλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες, σε βιταμίνες Α, C, Ε, σε καροτίνη και σε σάκχαρα!
Επίσης σε κάλιο, μαγνήσιο, φωσφόρο και μεταλλικά άλατα!
Τα φρούτα της νιότης έχουν ιδιαίτερες αντιοξειδωτικές και αντιγήραντικές ιδιότητες, συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, την καλή όραση, στην σωστή εγκεφαλική και καρδιακή λειτουργία, εμποδίζει την εξάπλωση του ιού της ηπατίτιδας C.
Αυτές είναι όμως μερικές από τα ευεργερτικές ιδιότητες του μύρτιλου, καθώς το μύρτιλο κατέχει την πρώτη θέση θρεπτικών συστατικών ανάμεσα σε 40 φρούτα.
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Κεφίρ
Το κεφίρ πάνω από 100 χρόνια αποτελεί μια υπερτροφή! Μοιάζει με το γάλα αλλά έχει την γεύση του γιαουρτιού, αυτό σημαίνει οτι το κεφίρ είναι μια γνωστή γεύση για όλους, που εύκολα μπορεί να ενταχθεί στο διατροφολόγιο.
Εκτός από πλούσια πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, φωσφόρου και βιταμινών είναι και άριστη πηγή βιοτίνης που βοηθά την αφομοίωση των άλλων βιταμινών.
Προσφέρει την ενέργεια που χρειάζεται καθημερινά ο οργανισμός γι΄αυτό και καταναλώνεται κατακόρον από τους αθλητές, αφού το κεφίρ εκτός από την πλούσια ενέργεια που προσφέρει είναι και ένα προϊόν με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες!
Το κεφίρ ενδείκνυται για όσους έχουν δυσανεξία στην λακτόζη, βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων από χρόνιες εντερίτιδες, έχει αντικαρκινικές δράσεις,
βελτιώνει και καταπολεμά την αναιμία, την υπέρταση, την αρτηριοσκλήρωση και στην αποκατάσταση του οικοσυστήματος του εντέρου μετά από θεραπεία με αντιβιοτικά.
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized
Τζίνσενγκ

Αποκαλείται η ρίζα της ζωής και όχι άδικα καθώς πρόκειται για βότανο «φάρμακο» στην πιο φυσική του μορφή όπου προσφέρει ισορροπία στον οργανισμό!
Αναζητήστε το σε κάθε του μορφή και χρησιμοποιήστε το, βελτιώνοντας τόσο στην πνευματική όσο την σωματική σας υγεία!
Η τόνωση που προσφέρει το ginseng είναι θεαματική αλλά εξαιρετικές είναι και οι ευεγερτικές του ιδιότητες!

SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Φαγόπυρο

Το φαγόπυρο ή μαυροσίταρο είναι ένα σιτηρό που εμπεριέχει μια εκπληκτική ουσία την ρουτίνη, που βοηθά στην εξουδετέρωση των όξινων υπολειμμάτων, την κακή χοληστερίνη ενδυναμώνει τα τριχοειδή αγγεία και τις αρτηρίες!
Έχει πλούσια περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αμινοξέα και βιταμίνες, ασβέστιο, σίδηρο, φολλικό οξύ, σελήνιο και ψευδάργυρο.
Κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στην γλουτένη ιδανικό για όσους πάσχουν από κοιλιοκάκη αλλά και πάσχουν από φλεβίτιδες.
Προμηθευτείτε το σε μορφή άλευρου ή σαν δημητριακό!
-Τροφές που πρέπει να αναζητήσετε
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Ginkgo Biloba ή Σαλιβουρία
Η χρήση των φύλλων στους ηλικιωμένους, ειδικά, βοηθά στην βελτίωση της μνήμης, ειδικά στα αρχικά στάδια του Αλτσχάιμερ στην καλή κυκλοφορία του αίματος,
είναι αντιαλλεργικό και βοηθά στην μείωση του βόμβου των αυτιών!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized

Σιταρόχορτο

Καταναλώστε σιταρόχορτο και απολαύστε τα οφέλη του!
Μια από τις ελάχιστες τροφές που περιέχει πλήρη πρωτεΐνη, τονώνει πλήρως και εξουδετερώνει τις τοξίνες και αναπλάθει τους ιστούς. Το σιταρόχορτο εμπεριέχει πάνω από 100 στοιχεία που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.
Απολαύστε έναν υπερβιταμινούχο χυμό σιταρόχορτου και δώστε στον οργανισμό σας ό,τι πραγματικά χρειάζεται!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized
Acai Berres

Εμπλουτίζει τον οργανισμό με βιταμίνες ιδιαίτερα βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο, υδατάνθρακες, αντιοξειδωτικά, μέταλλα, ω3 λιπαρά οξέα, ελαϊκό οξύ και πρωτεΐνες.
Τα θαυματουργά μικρά φρούτα από τον Αμαζόνιο έχουν τέλεια γεύση και είναι μια πραγματική πηγή ανανέωσης και ζωντάνιας για τον οργανισμό, με αμέτρητα ευεγερτικά συστατικά!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized
Goji berries
Πλούσια πηγή σιδήρου, βιταμινών, αμινοξέων, αντιοξειδωτικών και μεταλλικών στοιχείων.
Τα ευεργετικά στοιχεία των βατόμουρων αυτών είναι άπειρα!
Καταναλώστε μια χούφτα goji berries, αυτά τα υπέροχα κόκκινα βατόμουρα και χαρίστε στον οργανισμό σας, μια «βόμβα» ευεξίας και θετικής διάθεσης!
SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Άγρια Φύκια (AFA)ότι και να πεί κανείς γι” αυτή την υπερτροφή είναι λίγα, τα άγρια φύκια αποτελούν βασική τροφή στο διατροφολόγιο των αστροναυτών!
Πλούσια τροφή σε αμινοξέα, πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών όπως οι περισσότερες βιταμίνες, πρωτεΐνες, μεταλλικά στοιχεία, λιπαρά οξέα και νευροπεπτίδια!
Τονώνουν και αποκαταστούν την έλλειψη ενέργειας στον οργανισμό!

SuperFoods, όλη η δύναμη στο πιάτο σας! uncategorized Μάκα

Ο βολβό με τα υπερσυμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά, είναι ότι αναζητάτε αν θέλετε να αυξήσετε τις αντοχές του οργανισμού σας!
Τα θρεπτικά του στοιχεία είναι μεταξύ άλλων το ασβέστιο, το μαγνήσιο, το σελήνιο και το σίδηρο.
Περιέχει πολυσακχαρίτες, λιπαρά οξέα, λινολεϊκό οξύ και ελαϊκά οξέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: