-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-

-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-
-ΠΑΣ ΜΗ Ε Λ Λ Η Ν ΒΑΡΒΑΡΟΣ-

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010

Κατά της προσφυγής στο ΔΝΤ δέκα επιστημονικοί φορείς!


Προτάσεις για την οικονομική κατάσταση της χώρας διατυπώνουν σε διακήρυξή τους δέκα από τους μεγαλύτερους επιστημονικούς φορείς της Ελλάδας.
Στη διακήρυξή τους οι δέκα φορείς διαπιστώνουν ότι «ζούμε μία κρίση, χωρίς προηγούμενο μετά τη μεταπολίτευση».
Σημειώνουν ακόμη ότι «τα σταθεροποιητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν...

μπόρεσαν να αναχαιτίσουν την κρίση, καθώς στηρίζονται σε περιοριστικές πολιτικές που διευρύνουν τη λιτότητα και την ύφεση».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «η πολιτική ''νέων συμπληρωματικών μέτρων'', με την ''τεχνογνωσία'' του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα προκαλέσει νέα καταιγίδα. Επίταση και νέα ύφεση. Νέο και βαθύτερο βύθισμα της πραγματικής οικονομίας».

Οι φορείς προτείνουν: 1) Επιθετική πολιτική με νέα αναπτυξιακά μέτρα, άμεσης απόδοσης και μακρόπνοης λογικής, 2) Ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολούμενων επιτηδευματιών, που είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, 3) Ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, 4) Στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής γεωργίας, του πρωτογενούς τομέα ευρύτερα και της ελληνικής περιφέρειας, 5)Στήριξη μιας ελληνικής βιομηχανίας υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλής εξειδίκευσης, 6) Χρήση νέων τεχνολογιών και εισαγωγή καινοτομικών μεθόδων, 7) Ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού, για να στηριχθεί η συνολική ζήτηση, 8) Αλλαγή του καταναλωτικού προτύπου που οδήγησε στην αύξηση των εξαγωγών και μείωση των εισαγωγών, 9) Αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας.

Τάσσονται δε υπέρ μιας νέας δημοσιονομικής πολιτικής «με μέτρα και αυτά άμεσης απόδοσης: 1) με κτύπημα της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής, 2) των μεσαζόντων και της κρατικής σπατάλης, 3) με ανακατανομή του Εθνικού Εισοδήματος, 4) με δημόσιες επενδύσεις σε έργα υποδομών για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και 5) τη δημιουργία νέας φορολογικής συνείδησης στον πολίτη».

Οι δέκα φορείς που υπογράφουν τη διακήρυξη είναι: 1) Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, 2) Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, 3) Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος, 4) Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος 5) Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, 6) Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, 7) Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, 8) Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 9) Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 10) Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: