-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-

-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-
-ΠΑΣ ΜΗ Ε Λ Λ Η Ν ΒΑΡΒΑΡΟΣ-

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Γιούνκερ: "Εννοούσα τον Γιώργο Παπανδρέου

12 Οκτωβρίου 2010


Γιούνκερ: "Εννοούσα τον Γιώργο Παπανδρέου"
Ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν τελικά ο πρωθυπουργός που μίλησε για τα προβλήματα της οικονομίας και την «διεφθαρμένη χώρα» στον πρόεδρο του Eurogroup, σύμφωνα με επίσημη απάντηση του κ. Γιούνκερ.
Παρά τους ισχυρισμούς του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δεν αναφερόταν στον κ. Παπανδρέου ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, η αλήθεια αποκαλύφθηκε και δεν υπάρχει πλέον χώρος για παρερμηνείες.
«Ο κ. Γιούνκερ δεν αναφερόταν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, αλλά υπενθύμισε (ο κ. Γιούνκερ) ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα είχε ένα σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς, τη στιγμή που είχαμε
αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της κρίσης των δημόσιων οικονομικών της Ελλάδας, δηλαδή το 2009», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κ. Γιούνκερ στο «Ελεύθερο Τύπο».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ερώτηση που έθεσε η εφημερίδα δεν υπήρχε αναφορά στο όνομα του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, απλά τέθηκε το ερώτημα για το αν μίλησε ο κ. Γιούνκερ με Έλληνα πρωθυπουργό και πότε και αν αυτός του είπε πώς κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.
Εν τω μεταξύ, τον Γ. Παπανδρέου «έδειξε» και προχθεσινό δημοσίευμα των «Irish Times», στο οποίο φιλοξενούνται οι ακριβείς δηλώσεις του κ. Γιούνκερ.
«Τρία ή τέσσερα χρόνια πριν, γνώριζα ότι ένα από τα κύρια ελληνικά χαρακτηριστικά ήταν η διαφθορά. Τώρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός λέει:Κυβερνώ μια χώρα διεφθαρμένη».
Πάντως, νωρίτερα τόσο ο κ. Καραμανλής μέσω στενών του συνεργατών, όσο και ο κ. Σημίτης μέσω δήλωσης του είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά ότι έχουν κάνει τέτοιες δηλώσεις.
Ο σάλος που έχει προκληθεί από την αποκάλυψη και στις Βρυξέλλες και στον εγχώριο πολιτικό χώρο είναι απερίγραφτος, αφού προέκυψε λίγο μετά την άλλη μεγάλη αποκάλυψη ότι ο κ. Παπανδρέου γνώριζε τα πάντα για το έλλειμμα,  όταν υποστήριζε... λεφτά υπάρχουν.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: