-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-

-ΥΠΑΠΑΝΤΗ -ΛΙΜΝΕΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ-
-ΠΑΣ ΜΗ Ε Λ Λ Η Ν ΒΑΡΒΑΡΟΣ-

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012


Ενδιαφέρο​υσα συνέντευξη Χατζηδάκη στον Real -Η Κυβέρνηση τόνισε ο κ. Χατζηδάκης , τους επόμενους μήνες  θα εργαστεί για την ωρίμανση των συνθηκών που θα επιτρέψουν την αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , η οποία δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν λυθούν τα προβλήματα -σε σχέση με τις κρατικές επιδοτήσεις- με την Ευρωπαική Επιτροπή .Μάλιστα δήλωσε ότι η περίπτωση και το πρόβλημα  της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θυμίζει αυτό της Ολυμπιακής , ενώ για τον ΟΣΕ είπε ότι θα χρειαστεί να γίνει οργανωτική αναδιάρθρωση σε σχέση με την τεχνική βάση .
Στην ερώτηση στο πως οι αποκρατικοποιήσεις θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη
(αντί να θυμίζουν ξεπούλημα ) και νέες θέσεις εργασίας- που θα υπήρχαν αν οι εταιρίες αυτές δούλευαν σωστά - ( Ο Ν. Χατζηνικολάου τόνισε ότι δεν δόθηκε αναπτυξιακή διάσταση με  την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής ) ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε μόνο  στα οικονομικά αποτελέσματα .(το Δημόσιο πλήρωνε την ΟΑ ενώ τώρα εισπράτει φόρους ).
Ο κ. Χατζηνικολάου τόνισε ότι ο ΟΣΕ με μια άλλη σοβαρή Διοίκηση και με μια άλλη πολιτική  θα μπορούσε να είναι μια απο τις καλύτερες επιχειρήσεις  στην Ελλάδα , αλλά αντίθετα αποτελεί άνδρο διαφθοράς με απίστευτες ιστορίες.Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε πως έχει ασχοληθεί με το θέμα και όντως υπάρχουν προβλήματα.
Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετά την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι υπάρχει πλέον κερδοφορία , ο Υπουργός Υποδομών  είπε ότι πρέπει να συνεχιστεί και να  στηριχτεί η προσπάθεια που έχει φέρει αποτελέσματα τα τελευταία χρόνια , συνδυάζοντας την ανάπτυξη της με την σύνδεση με τα λιμάνια και άλλους εμπορευματικούς σταθμούς.
Αυτή είναι και η προσέγγιση του Πρωθυπουργούυ τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
 Τέλος
Ο κ. Χατζηδάκης για τις αποκρατικοποιήσεις είπε  ότι «μας  ενδιαφέρει να προχωρήσουμε για λόγους αναπτυξιακούς», ενώ πρόσθεσε ότι  «κάνοντας αποκρατικοποιήσεις, περνάς ένα μήνυμα πως είσαι μια χώρα  φιλική προς τις επιχειρήσεις. Για κάθε αποκρατικοποίηση, θα στέλνουμε το  μήνυμα να έρθουν και άλλοι επιχειρηματίες στη χώρα, για να  δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, πράγμα που είναι και το ζητούμενο».
Αναφερόμενος στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας και συγκεκριμένα στην ΕΥΔΑΠ,  ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως προϋπόθεση για τις αποκρατικοποιήσεις  είναι «να υπάρξουν ρυθμιστικές αρχές που θα διασφαλίζουν την τσέπη του  καταναλωτή αλλά και τη δημόσια υγεία» και εξήγησε ότι «αντί το  μάνατζμεντ να το έχει το κράτος, θα υπάρξει μια μεγάλη εταιρία που με  σύμβαση παραχώρησης θα έχει τη διαχείριση».

ΠΙΤΣΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: